Communicatieadvies en copywriting voor het Blood For Life | Sanquin Research Fonds

De meeste mensen kennen Sanquin van de Bloedbank, waar donors bloed of plasma afstaan dat na bewerking kan worden gebruikt voor de behandeling van patiënten. Maar bij Sanquin werken ook veel onderzoekers. Zij bestuderen bloed en bloedgerelateerde ziekten, en ontwikkelen nieuwe geneesmiddelen en bloedproducten voor patiënten wereldwijd. Er wordt geweldig werk verricht. Maar er kan nog zóveel meer.

Daarom lanceerde Sanquin in het najaar van 2021 is het Blood For Life | Sanquin Research Fund op, een zelfstandig fonds dat geld inzamelt voor de financiering van levensreddend onderzoek.

Feestje
MORE2COMM was betrokken bij opstartwerkzaamheden en interviewde prospects en inhoudsdeskundigen, ontwikkelde communicatiemateriaal (website, z-card, video’s) en een concept voor de interne en externe communicatie rondom de lancering van het fonds. Opdrachtgever Vera Seriese: “Samenwerken met Annelien was een feestje. Ze bewaart overzicht en rust, is een goede sparringspartner. Daarnaast is  ze  inhoudelijk sterk en zijn haar schrijfskills top!