Copy voor arbeidsmarktcampagne Sanquin

Stichting Sanquin heeft grote ambities op IT-vlak. Applicaties naar de cloud brengen, andere vormen van (samen)werken faciliteren, en ondertussen ‘natuurlijk’ ook gewoon zorgen dat de medische gegevens van honderdduizenden donors en patiënten veilig zijn en blijven. Daarvoor zoekt Sanquin de allerbeste IT’ers en ontwikkelde het de speciale arbeidsmarktcampagne ‘Alsof er leven vanaf hangt’.

Al tijdens het werving- en selectieproces pakt Sanquin de procedure verrassend en onorthodox aan met behulp van een escaperoom, om zo de grootste talenten aan te trekken. Bij deze nieuwe positionering hoort natuurlijk ook naadloos passende copy in de vacatureteksten.

Vlot en prikkelend
MORE2COMM interviewde inhoudsdeskundigen en schreef op basis van die gesprekken én het nieuwe merkverhaal een aantal vacatures, die inmiddels ook dienst doen als standaardtemplate voor alle andere vacatureteksten. Opdrachtgever Dorine van Moorsel: “Bij een nieuwe strategie, horen ook nieuwe vacatureteksten, want je wilt het juiste personeel aantrekken. Teksten die lekker vlot geschreven zijn, die een goede indruk geven van de functie, maar die vooral ook prikkelen. We gaven Annelien Besijn van MORE2COMM de opdracht 5 bestaande vacatures te herschrijven. Annelien had niet veel briefing nodig om deze klus te klaren. Een paar namen van ict-ers waren voldoende. Zij heeft vervolgens geheel zelfstandig geïnterviewd, geïnterpreteerd en geschreven. Het resultaat? 5 wervende vacatureteksten in zeer korte tijd, die de basis zijn geworden van meerdere vacatures. Annelien is efficiënt, slim, super zelfstandig, weet precies hoe ze dingen voor elkaar krijgt en levert een perfect resultaat af. Ook hiervoor geldt: Annelien levert gewoon, zonder gedoe.”