Interim strategisch communicatieadvies en nieuwe positionering voor CMS

CMS is een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor. Bij CMS Nederland werken 160 advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Zij adviseren (middel)grote organisaties en multinationals bij juridische en fiscale vraagstukken binnen elk rechtsgebied en elke grote sector.

Voor CMS mocht ik tot nu toe 3 keer in actie komen.

2019
Voor een belangrijke pitch schakelde CMS de hulp van MORE2COMM in. Ik mocht meedenken over de storyline van de aanbiedingsbrief, de betrokken advocaten adviseren bij de formulering van hun antwoorden, en eindredactie plegen, zodat het eindresultaat niet alleen juridisch hoogstaand, maar ook aantrekkelijk opgeschreven was.

Ik bracht daarvoor een dag door in de ‘war room’ in het CMS-kantoor aan de Amsterdamse Zuidas met een zeer professioneel projectteam van business developers en advocaten. De daaropvolgende avonden rondden we de puntjes op de i af via de telefoon en mail, en zo lag er ruim voor de deadline een complete aanbieding.

Opdrachtgever Erik Hoogenhout, director Business Development, Marketing & Operations bij CMS: “‘Dankzij haar uitgebreide ervaring met stakeholdermanagement en haar toegankelijke schrijfstijl is Annelien er bij deze belangrijke opdracht in geslaagd om complexe inhoud op een heldere manier te presenteren.”

2019/ 2020
In de laatste maanden van 2019 en de eerste maanden van 2020 mocht ik op interim-basis het team Business Development, Marketing & Operations enkele dagen per week versterken. In deze klus leg ik mij met name toe op interne communicatie, corporate social responsibility en cultuur.

2021
Tot en met juni 2021 vervulde ik op interim-basis de rol van communicatiestrateeg, waarin ik verantwoordelijk was voor de uitrol in Nederland van de internationale brand refresh waarmee alle kantoren van CMS wereldwijd zich onderscheidend positioneren. Ook was ik betrokken bij de ontwikkeling van de daaruit voortvloeiende arbeidsmarktcampagne.

Comments are closed.