Positionering en internal branding Sanquin Health Solutions d.m.v. medewerkersevenement en jaarverslag

Wat doe je als je 1 jaar bestaat, volop bezig bent je nieuwe identiteit te ontwikkelen en je medewerkers wilt laten zien welke kansen er mogelijk zijn binnen jouw bedrijf? Dan grijp je de mooie verhalen die je toch al verzamelt voor je Jaarverslag aan om tijdens een intern event nog eens met elkaar te delen.

MORE2COMM bedacht en produceerde dit evenement voor Sanquin Health Solutions (SHS) van A tot Z en verzorgde tevens de jaarverslaglegging voor SHS en de stichting Sanquin.

Live townhall
Sanquin Health Solutions greep het 1-jarig bestaan in april 2021 aan om tijdens een speciale live-townhall voor ca. 300 medewerkers terug en vooruit te blikken aan de hand van de verhalen in het net verschenen jaarverslag.
MORE2COMM ontwikkelde het concept, regelde script en studio voor de uitzending, briefing en voorbereiding van de gasten, maakte diverse videoproducties om tijdens de uitzending te vertonen (zoals deze), en stuurde een feestelijk pakket naar alle SHS-medewerkers met koffie en koek om van te genieten tijdens de uitzending. Zo kreeg het jaarverslag een mooie interne spin-off en droeg het bij aan verdere versteviging van trots, verbinding en betrokkenheid bij deze jonge organisatie.

Jaarverslagen
Net als in 2020 coördineerde MORE2COMM ook in 2021 als projectmanager de totstandkoming van de jaarverslagen van Sanquin Health Solutions en Stichting Sanquin: van planning en conceptontwikkeling met de vormgever, tot afstemming met de concerncontroller van de jaarrekeningcontrole door de accountant. Daarnaast schreef ik dit jaar ook de teksten, zowel voor het complete bestuursverslag inclusief jaarrekening, als voor de verkorte publieksversie. Samen met de vormgever maakten we een aantrekkelijk bewaarmagazine dat bestuurders en medewerkers kunnen uitdelen aan relaties (zie afbeelding van de cover).

Cover Highlights magazine SHS 2021
Cover Highlights magazine SHS 2021