Interim strategisch communicatieadvies voor Sanquin Plasma Products

Deze commerciële bv produceert plasmageneesmiddelen voor patiënten wereldwijd, en begeeft zich daarmee in de zeer competitieve arena van internationale farmaceuten. In 2019 en 2020 ondersteunde ik Sanquin Plasma Products (SPP), enkele dagen per week in alle facetten van communicatie.
Met diverse interne reorganisaties, afsplitsing van moederbedrijf Sanquin, en de overname van het bedrijf door een groep internationale investeerders, was dat een enorm veelzijdige klus waarbij interne en stakeholdercommunicatie de hoofdmoot vormden.

Pieter de Geus, CEO Sanquin Plasma Products: “Annelien heeft SPP geweldig ondersteund op alle terreinen van stakeholder communicatie. Dat deed ze in een zeer interessante en uitdagende periode in de geschiedenis van het bedrijf, de (uiteindelijk succesvolle) zoektocht naar een strategische partner. Annelien is een echte professional die ‘ontzorgt’. Afspraken worden stipt nagekomen, en met een proactieve houding plant ze de volgende stappen. Daarin toonde ze zich van alle markten thuis: meedenken met het management bij strategie- en beleidsontwikkeling, maar ook ‘de mouwen opstropen’ en zorgen voor uitvoering, bijvoorbeeld een mooie Nieuwjaarsbijeenkomst organiseren voor onze medewerkers. De manier waarop ze zich een vertrouwde partner maakt van het management en waarde toevoegt voor de organisatie is in mijn beleving exemplarisch voor haar vakgebied.

Comments are closed.